Bel Air Cup vil være Danmarks største for kvinder

Juleturneringen Bel Air Cup i Medius Holsted fejrer 50 års jubilæum i år. Arrangøren Holsted fB ser en fortsat fremgang i antallet af kvindehold. Det er helt bevidst. Målet er at blive Danmarks største indendørsstævne for kvinder.

Holsted: Medius er fyldt til bristepunktet med mere eller mindre fremragende fodboldtalenter i disse dage.

Den traditionsrige Bel Air Cup, som afvikles over to dage - onsdag og torsdag - mellem jul og nytår, tager imod i alt 76 hold fra nær og fjern.

Tæt på halvdelen er kvindehold. På fire år er tallet steget fra otte til 34 hold. Alene fra sidste år til i år er antallet steget med cirka 10 hold. Det skyldes en helt målrettet strategi, fortæller kasserer i Holsted fB, Tonny Østergaard.

- Det er kvindeholdene, vi satser på. Det er der, vi ser et potentiale, og vi forsøger faktisk at blive Danmarks største indendørsstævne for kvinder. Der er jo et hav af stævner, særligt for mændene, men eksempelvis er det ikke så udbredt andre steder, at kvinderne kan vinde pengepræmier som her. Vi tager kvindefodbold alvorligt, og vi bruger meget energi på at tiltrække kvindeholdene, siger han.  

Er det allerede

Formand i fodboldklubben, Claus Tornhøj, vil endda gå så langt som at sige, at Bel Air Cup allerede er Danmarks største for kvinder.

- Det er naturligvis med det forbehold, at der kan være nogen stævner, jeg ikke kender til. Men så vidt jeg ved, er vi Danmarks største. Det er ikke noget, vi gør noget specielt for at promovere, men vi ser et stort uudnyttet potentiale. Der findes jo tonsvis af den her type stævner, så det handler om at finde en niche, hvor der ikke er så mange på banen. Det er der ikke her, fornemmer jeg, og vi ser en vækstmulighed i det, siger Claus Tornhøj.

Vægtløfterne fra Holsted - som udgøres af flere kvinder, der tidligere har spillet sammen i Holsted for 10 til 15 år siden - er et af de damehold, der deltager i år for første gang. Det fortæller Rikke Ruby, også kaldt Rulle.

- Det er første gang, der er en række, hvor vi kan være med. Vi kan ikke spille med på det højere niveau, hvor det er de unge turneringsspillere, der deltager. Det er først nu, der er kommet noget, som matcher vores niveau. Så vi kan godt mærke, at der bliver satset på kvindeholdene, siger Rikke Ruby. 

Rigtig godt tilfreds

Kasserer Tonny Østergaard glæder sig i øvrigt over, at det totale antal hold er en smule højere end sidste år på trods af, at man har været nødt til at aflyse elite-rækken for herrer på grund af manglende tilmeldinger.

- Vi er ikke ude i et rekordår, men vi er to hold mere end sidste år. Det er ret godt gået, synes vi, især fordi cuppen falder på to hverdage i år. Så vi er rigtig godt tilfreds, siger Tonny Østergaard.

Torsdag spilles der fodbold igen, og der er gratis adgang for tilskuere.